W E A R E O N E

ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER BLOGSKIN NEWER OLDER +FOLLOW
Annyeonghaseyo
Clara @ Luhan wife - Nineteen - Seoul

Tagboard

BLOG ARCHIVE;


Credits
Template : ArrienAmani
Big Help : E XO-M
Nice View:Google Chrome
Owner: Your Name
Fungsi BlogList
Posted on Saturday, February 1, 2014 at 6:58 PM | 0 exotic(s)


Hello peeps ~

Shallom :) Ok. Let's talk. Bloglist merupakan salah satu widget yang ada pada blogger yang digunakan sebagai penempatan beberapa blog. Maksudnya, ia adalah special bagi para blogger. Ada beberapa fungsi bloglist [bagi yang belum tahu] . Antaranya ialah :

1. Memudahkan para pengunjung melihat entri blog lain melalui blog anda. Siapa tahu, blog yang selalu di klik memberi penghargaan kepada anda. :)

2. Sebagai tanda anda menghargai mereka. Follower adalah tulang belakang yang membina dalam blog anda. Peminat setia juga ada. Jangan sia-siakan mereka. Oleh itu, anda mestilah melakukan sesuatu untuk menunjukkan penghargaan kepada mereka yang berjasa kepada blog anda.

3. Melihat siapa yang rajin update blog. Ini berlaku kepada pemilik blog Lyla96. Saya selalu berkunjung ke blognya. Tiba-tiba, terpandang pula Bloglist dia. Wehh 2 bulan tak update blog. . Tapi syukur dah di tukar. :)

4. Memudahkan kita untuk ke blog pilihan. Tak perlu susah-susah untuk ke dashboard untuk melihat update terbaru. Bloglist kan ada. :)

5. Bloglist juga membantu menaikkan traffik blog anda. Manakan tidak? Sesiapa yang rajin update blog, dia dapat meningkatkan traffik blognya. Kalau tak percaya, cuba ! :)

Ok. Itu sahaja sharing saya. :) Jom BW. Mencari bloglist. :)

Labels: , , ,