W E A R E O N E

ENTRY ABOUT LINKS STUFFS FCBOOK TWITTER BLOGSKIN NEWER OLDER +FOLLOW
Annyeonghaseyo
Clara @ Luhan wife - Nineteen - Seoul

Tagboard

BLOG ARCHIVE;


Credits
Template : ArrienAmani
Big Help : E XO-M
Nice View:Google Chrome
Owner: Your Name
Fakta : Iklan sebagai LOMBONG EMAS?!
Posted on Thursday, February 6, 2014 at 12:55 PM | 2 exotic(s)


Hello peeps~

Wahh seronok rasanya nak join korang blogwalking. :) Tapi kann, saya jeles kamu ke perjumpaan para blogger. . Ingin sangat nak berkenalan dengan para blogger melalui perjumpaan. Tapi apakan dayaa. . :(

Em back to main topic. Tahukah anda bahawa iklan pada blog-blog yang kamu follow atau singgah ada mempunyai iklan berperanan sebagai wang tambahan bagi seorang blogger? *ehem ! bukan semua blog mempunyai iklan.* Iklan itu seperti nuffnang.

Contoh iklan :)


Banyak fungsinya. Salah satunya ialah meningkatkan promosi bagi sesebuah perusahaan. Selain itu, blogger yang mendaftar boleh menambah pendapatan melalui blog dengan menggunakan cara 'pay-per-click' sesebuah iklan. Adakalanya, ia berharga RM0.25, RM0.20, RM0.04 dan sebagainya. Ada juga yang menawarkan RM50 bagi sesiapa yang mendaftar melalui anda! Wow!

Tetapi, itu depend kerajinan anda untuk mencari duit tambahan. Tetapi jika anda mahu mendaftar kepada mana-mana iklan, anda haruslah selidik tentang 'source' iklan tersebut. Sekiranya anda tidak pasti dengan iklan tersebut, anda bolehlah menggunakan google untuk memastikan pemberi iklan itu betul-betul jujur atau tidak. Taip '>nama iklan< scam/fraud' dan tekan search. Sebagai contoh, TheweeklyPay scam.

Mohon klik IKLAN IKLAN2 IKLAN3.

-Nak daftar Churp-churp? Tekan DAFTAR

Bagitau di ruangan komen beserta iklan anda. :D

Gamsamnida ~

Labels: ,